Naar het portaal

Schrijf je direct in!

Wie zijn wij?

TopTutors is een organisatie die oud-leerlingen van middelbare scholen begeleidt bij het organiseren van  bijlessen voor hun oude middelbare school. We zijn een organisatie van enthousiaste oud-studenten met een passie voor onderwijs.

TopTutors wordt mede mogelijk gemaakt door een hechte samenwerking met middelbare scholen. Op scholen die aangesloten zijn op het netwerk, wordt goede en betaalbare aansluitende studiehulp aangeboden. Op deze manier kan uw school samen met uw oud-leerlingen de aanwezige bijlesvraag beantwoorden. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke ondersteuning te krijgen voor een schappelijk tarief (€17,50 per klokuur).

De mensen achter TopTutors

Het bestuur van TopTutors bestaat uit mensen met een achtergrond in het onderwijs en veel ervaring op het gebied van bijles en studiebegeleiding. Bart van Kraaij, Kees van der Velden en Michiel van Erp hebben als lid van Socrates in 2012 het voortouw genomen in de oprichting van TopTutors. Waar TopTutors begon als een interessant project dat zij naast hun studie opzetten, is uitgegroeid tot een landelijk initiatief dat zich in hoog tempo uitbreidt. Ieder hebben zij zelf meer dan 10 jaar ervaring als bijlesgever, waar Kees van der Velden in het dagelijks leven voor de klas staat als natuur- en scheikunde docent. Daarnaast werkt hij ook op de HAN als docentenopleider.

Sinds augustus 2016 versterkt Ivar Houterman het team als landelijk coördinator, zodat de professionaliseringsslag kan worden voortgezet en op termijn zoveel mogelijk leerlingen kunnen profiteren van het initiatief. In oktober 2019 is Jetske van de Werff aangesteld als tweede landelijk coördinator. Door de professionaliseringsslag is het aantal partnerscholen inmiddels gegroeid van ruim 20 naar ruim 90, wat indiceert dat ook steeds meer scholen onze kernwaarden onderschrijven.

Michiel van Erp

Michiel van Erp

Bestuurslid TopTutors

Michiel van Erp heeft als lid van Socrates in 2012 het voortouw genomen in de oprichting van TopTutors. In zijn hoedanigheid als voorzitter is hij verantwoordelijk voor alle beleidsmatige zaken binnen de stichting.

Bart van Kraaij

Bart van Kraaij

Bestuurslid TopTutors

Bart van Kraaij is als oprichter en directeur van Bijles Maas en Waal, vanaf het prille begin betrokken geweest bij de ontwikkeling en momenteel als penningmeester actief bij TopTutors.

Kees van der Velden

Kees van der Velden

Bestuurslid TopTutors

Kees van der Velden levert met zijn onderwijskundige achtergrond een waardevolle bijdrage aan het team als secretaris.

Ivar Houterman

Ivar Houterman

Landelijk Coördinator TopTutors

Als Landelijk Coördinator onderhoudt Ivar Houterman contact met alle partnerscholen en bijhorende managing tutors.

Jetske van de Werff

Jetske van de Werff

Landelijk Coördinator TopTutors

Als Landelijk Coördinator onderhoudt Jetske van de Werff contact met alle partnerscholen en bijhorende managing tutors.

Onze kernwaarden

Dicht bij school

Door uitsluitend samen te werken met partnerscholen zorgen we voor een integrale aanpak van bijles. Omdat de tutors oud-leerlingen zijn, is de tutor vertrouwd met gebruikte methodes en is het voor de school duidelijk door wie leerlingen worden geholpen. Door goede communicatie tussen school en TopTutors voelt de school zich prettig bij alle aspecten van samenwerking.

Laagdrempelig

Middels korte lijnen en duidelijke communicatie zijn de oud-leerlingen in staat snel te schakelen en iedereen te helpen. De leerling weet hen gemakkelijk te vinden en durven hun waarschijnlijk eerder te benaderen dan een externe partij.

Voor iedereen betaalbaar

Omdat we vinden dat bijles voor iedereen toegankelijk moet zijn is ons tarief zo laag mogelijk.  Bijles kost bij ons slechts 17,50 euro per klokuur.

Profijt voor alle betrokkenen

De leerling krijgt persoonlijke begeleiding op maat voor een minimaal tarief. De school kan een helder bijlesplan aanbieden zonder hoge kosten of veel extra werk en breidt haar alumni-netwerk uit. De student ontwikkelt zich op onderwijskundig gebied.

Socrates Honour Society

Een sterke partner sinds het eerste begin

 

TopTutors werkt samen met Stichting Socrates International Honour Society. Leden van Socrates krijgen een uitnodiging om TopTutor te worden. Socrates is een landelijk netwerk van ambitieuze en getalenteerde jongeren. In samenwerking met onderwijsinstellingen verspreid over heel Nederland, worden jaarlijks de tien procent best presterende leerlingen en studenten op hun diploma-uitreiking beloond met een officiële uitnodiging voor het netwerk. Met inmiddels meer dan 8.300 leden en 200 aangesloten middelbare scholen ondersteunt Socrates stichting TopTutors in het bereiken van haar missie.

Bel of mail mij terug

    Ivar Houterman

    Ivar Houterman

    Landelijk Coördinator

    Mail: ivar@toptutors.nl

    Heeft uw school interesse in TopTutors of wilt u dat wij vrijblijvend langskomen op uw school? Neem dan contact op via bovenstaand mailadres, via info@toptutors.nl of bel 085- 4873465. Daarnaast is het ook mogelijk om het formulier links in te vullen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.