Naar het portaal

Schrijf je direct in!

Informatie voor tutoren

Ben je gemotiveerd, sociaal sterk en heb je een passie voor onderwijs? Vind je het leuk om kennis over te dragen en moeilijke materie op een heldere manier uit te leggen? Ben je op zoek naar een waardevolle bijverdienste waarbij je je kennis en ervaring kunt inzetten? TopTutors kan jou in contact brengen met leerlingen die bijles nodig hebben. Wat TopTutors uniek maakt is dat we scholen helpen om het (alumni)netwerk van de school op een slimme manier in te zetten voor bijles en studiebegeleiding. Een van de manieren waarop we dat doen is door oud-leerlingen op hun voormalige middelbare school te koppelen aan leerlingen die een achterstand hebben opgelopen of iets willen bijspijkeren. Als oud-leerling keer je terug naar een vertrouwde omgeving. Doordat je bekend bent met de school, leraren en methode, bouw je niet alleen makkelijk en snel een goeie werkrelatie op; door je kennis en ervaring kun je jouw leerlingen optimaal ondersteunen.

Ben je geen oud-leerling van één van onze partnerscholen en wil je graag bijles geven, bijvoorbeeld digitaal of in jouw studiestad? Ook dan ben je van harte welkom om jezelf in te schrijven als tutor. De wil om leerlingen te helpen met jouw kennis is namelijk het belangrijkste voor ons.

Op zoek naar tips om digitale bijles te geven? Je vindt deze hier.

Tutoren waarderen onze dienstverlening met gemiddeld een 7,5 (september 2019, op basis van 191 waarderingen)

Wie kunnen zich bij ons aanmelden?

TopTutors werkt samen met studenten en scholieren die het leuk vinden om iemand iets te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je de materie goed beheerst, iets dat we graag terugzien op jouw cijferlijst. Echter, minstens zo belangrijk is het vermogen om complexe problemen in heldere bewoordingen op een logische manier uit te leggen. Voordat je bijlessen gaat verzorgen, heb je een kennismakingsgesprek met de lokale Managing Tutor. Iedereen kan zich aanmelden bij Stichting TopTutors. Zit je momenteel in je eindexamenjaar (havo of vwo) of studeer je aan een hogeschool of universiteit, schrijf je dan in door middel van het formulier op onze website. Ook als je een tussenjaar hebt ben je welkom om jezelf aan te melden. Volg je een mbo-opleiding (niveau 4)? Er krijgen ook diverse mavo- of vmbo-leerlingen bijles via TopTutors, je bent dus van harte welkom om ons een bericht te sturen of jezelf aan te melden.

Hoe werkt het?

Intake

De plaatselijke managing tutor neemt telefonisch contact met je op om te bepalen of je geschikt bent als tutor.

Leerling

Bij acceptatie wordt er gekeken naar een geschikte leerling om te begeleiden.

Match

De managing tutor koppelt jou aan deze leerling. Als tutor zijnde neem jij contact op met de ouders om de eerste bijles in te plannen.

Invoeren uren

Je registreert de bijlessen in het systeem en wordt op basis van deze uren iedere maand uitbetaald.

Socrates

TopTutors werkt samen met Socrates, een landelijk netwerk voor toptalenten in het voortgezet en hoger onderwijs. Socrates-leden behoren tot de top tien procent van hun studie. Ben je (nog) geen lid van Socrates? Ga dan naar www.socrateshonours.org en bekijk of je voldoet aan de toelatingseisen.

In onze campagne in het voortgezet onderwijs zoeken we de samenwerking op met middelbare scholen verspreid over heel Nederland, zo ook jouw voormalige middelbare school. Schrijf je daarom nu in bij TopTutors en ga op/via jouw ‘alma mater’ aan de slag als bijlesgever.

Extra uitdaging: managing tutor

Ben jij op zoek naar wat meer uitdaging? Beschik je over een gezonde dosis ondernemersgeest en durf je een stukje extra verantwoordelijkheid wel aan? Dan is een rol als managing tutor wellicht iets voor jou. Op elke school die zich aansluit bij TopTutors, zoeken we één managing tutor die het lokale netwerk van tutors coördineert. Naast een stukje bijles of studiebegeleiding dat je zelf kan verzorgen, bouw je aan een hechte en professionele relatie tussen de school en TopTutors.

Zie je het wel zitten om een eigen lokale afdeling van TopTutors te runnen en je cv op een waardevolle manier aan te vullen? In aanvulling op het salaris dat je eventueel als tutor verdient, krijg je bovendien een extra vergoeding voor iedere extra bijles in jouw afdeling. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat levert het op?

Een leuke en relevante bijverdienste. Waardevolle kennis(sen) en ervaring. Een voor toekomstige werkgevers belangrijke aanvulling op je cv. En niet onbelangrijk, een goede uurvergoeding om jouw studentenleven een stukje makkelijker te maken.

Aanmelden

Heb je interesse en wil je graag aan de slag als tutor? Vul dan het aanmeldingsformulier in op de website. Wil je graag eerst wat meer informatie? Mail of bel ons op info@toptutors.nl of 085-4873465.