Naar het portaal

Schrijf je direct in!

Informatie voor leerlingen en ouders

Je kunt individuele bijles krijgen in alle vakken en op alle niveaus, voor één voordelig uurtarief. Informatie hierover is onderaan deze pagina te vinden. Tijdens een bijles krijg je de stof van een bepaald vak persoonlijk uitgelegd door een tutor die de stof optimaal beheerst. De tutors proberen leren weer leuk te maken. Wij werken samen met ruim 85 afdelingen (scholen) door heel Nederland. Ouders waarderen onze dienstverlening met gemiddeld een 8,1 (september 2019, op basis van 335 waarderingen)

Bijlessen kunnen fysiek of ook digitaal plaatsvinden. Indien de bijles fysiek plaatsvindt dan adviseren wij uiteraard conform RIVM-richtlijnen te werken om deze bijles veilig te houden voor iedereen. Op zoek naar tips voor het digitaal volgen van bijles? Je vindt deze hier.

Bijles dient als een ondersteuning van de lessen die je op school volgt. Het is geen vervanging van het normale lesprogramma, maar een aanvulling daarop. In een bijles wordt de stof verduidelijkt en belangrijke elementen uit reeds behandelde stof herhaald. Bijlessen worden altijd 1-op-1 gegeven.

In een eerste contact met de tutor zullen jullie een geschikte tijd en locatie afspreken. De meeste leerlingen nemen elke week 1 uur bijles. Je kunt er ook voor kiezen om alleen bijles te nemen als er een proefwerk voor de deur staat, of om meerdere uren per week bijles te nemen, bijvoorbeeld voor verschillende vakken. Het is ook mogelijk om de bijlessen digitaal af te nemen. Een combinatie van digitale en fysieke bijles, dit kan per bijles bepaald woorden, is in overleg met de tutor(en) ook altijd mogelijk.

Waarom?

Leerlingen die bijles krijgen hoeven niet per se slechte cijfers te halen of minder goed te zijn in een bepaald vak. Soms heb je gewoon een duwtje in de rug nodig, wil je van een 7 een 8 maken of wil je gewoon wat meer uitleg omtrent de stof. Sommige leerlingen nemen bijles om een achterstand weg te werken of ze willen wat meer oefening met lastige stukken stof. Het kan allemaal. De bijlessen worden volledig aangepast aan de wensen van de leerling. Zo hopen we achterstanden weg te werken en moeilijke vakken toch weer een beetje leuk te maken.

Door de heldere uitleg krijgen leerlingen meer vertrouwen in sommige lastige vakken en kunnen schoolresultaten weer verbeteren. We kunnen natuurlijk geen garantie bieden dat iemand na een aantal lessen een dikke voldoende zal halen, maar doen er wel alles aan om de stof zo goed mogelijk uit te leggen. Als iemand de stof beter snapt, zal dat hem/haar ook motiveren om naast de bijlessen flink te gaan oefenen. Het resultaat hangt namelijk vooral af van de eigen inzet van de leerling.

Voor wie?

Iedere leerling die middelbaar onderwijs volgt is welkom om via onze stichting bijles te volgen. Dat houdt in dat leerlingen van vmbo/mavo, havo en vwo-niveau (inclusief atheneum en gymnasium) van alle leerjaren geholpen worden. Hoewel de samenwerkingen met de verschillende partnerscholen zeer waardevol zijn, zijn ook leerlingen van andere scholen bij ons welkom; wij vinden namelijk dat bijlessen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar moeten zijn. Daarnaast kunnen ook basisschoolleerlingen en studenten aan het hbo en mbo geholpen worden met hun vakken.

Hoe werkt het?

Meld je aan

Meld je aan via onze website via deze link en selecteer jouw locatie.

Intake

De plaatselijke managing tutor neemt contact op om de bijlesvraag goed in kaart te brengen.

Match

De managing tutor koppelt jou aan een tutor. Hij of zij neemt contact op met jou en jouw ouders om de eerste bijles in te plannen.

Facturatie

De tutor registreert de geplande uren in het systeem. Nadat de bijlessen hebben plaatsgevonden worden deze bevestigd door de tutor en uiteindelijk gespecificeerd weergegeven op de factuur.

Hoeveel kost het?

  • Slechts 17,50 euro per klokuur

  • Eenmalig 15 euro bemiddelingskosten per schooljaar

    Deze worden pas gerekend indien er bijles heeft plaatsgevonden

  • Géén abonnement of pakketvorm; het aantal bijlessen is zelf te bepalen