Naar het portaal

Schrijf je direct in!

Informatie voor scholen

TopTutors is een organisatie, die diverse vormen van ondersteuning op scholen uit het voortgezet onderwijs en primaire onderwijs faciliteert, te weten:

 • Individuele bijlessen: vakinhoudelijke bijles, zowel fysiek alsmede digitaal
 • Onderwijs met Persoonlijk Assistent (OPA): diverse vormen van (groeps)ondersteuning op de scholen, zowel vakinhoudelijk alsmede niet vakinhoudelijk

Deze concepten worden hieronder verder toegelicht, waarbij de diverse brochures ook te raadplegen zijn.

Nationaal Programma Onderwijs

In februari 2021 kondigde het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Nationaal Programma Onderwijs aan. Dit programma is bedoeld voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

Hiervoor is een ‘menukaart’ ontwikkeld met effectieve interventies die scholen in kunnen zetten. TopTutors faciliteert veel opties op deze menukaart met behulp van oud-leerlingen. Denk daarbij aan:
* Meer onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren;
* Effectievere inzet van onderwijs;
* Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen;
* (Extra) inzet van personeel en ondersteuning.

Speciaal voor het NPO hebben wij een brochure ontwikkeld waar onze beide concepten naast elkaar worden benoemd én zijn tevens bovenstaande interventiemogelijkheden overzichtelijk weergegeven als onderdeel van de menukaart.

Als organisatie bieden we ook deze mogelijkheden betaalbaar en zeer flexibel aan, zoals jullie dat van ons gewend zijn. Benieuwd hoe dat vormgegeven zou kunnen worden? Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina, via 085 4873465 of via info@toptutors.nl.

Individuele bijlessen

TopTutors begeleidt zoveel mogelijk oud-leerlingen van middelbare scholen bij het organiseren van non-profit bijlessen voor hun oude middelbare school. We zijn een organisatie van enthousiaste professionals met een passie voor onderwijs en leerlingontwikkeling.

TopTutors wordt mede mogelijk gemaakt door een hechte samenwerking met middelbare scholen. Op scholen die aangesloten zijn op het netwerk, wordt goede en betaalbare aansluitende studiehulp aangeboden. Op deze manier kan uw school samen met uw oud-leerlingen de aanwezige bijlesvraag beantwoorden. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke ondersteuning (individuele bijles) te krijgen voor een schappelijk tarief (17,50 euro per klokuur). Referenties van andere scholen kunnen in overleg worden gegeven. De samenwerking is voor de scholen zelf geheel kosteloos.

TopTutors is in verschillende media benoemd. De artikelen zijn via de buttons halverwege deze pagina te vinden.

Onze kernwaarden

Dicht bij school

Door uitsluitend samen te werken met partnerscholen zorgen we voor een integrale aanpak van bijles. Omdat de tutors (voornamelijk) oud-leerlingen zijn, is de tutor vertrouwd met gebruikte methodes en is het voor de school duidelijk door wie leerlingen worden geholpen. Door goede communicatie tussen school en TopTutors voelen alle partijen zich prettig bij alle aspecten van samenwerking.

Voor iedereen betaalbaar

Omdat we vinden dat bijles voor iedereen toegankelijk moet zijn is ons tarief zo laag mogelijk. Dat kan omdat we een zeer vlakke organisatie zijn. Individuele bijles kost bij ons 17,50 euro per klokuur. Leerlingen en ouders zitten niet vast aan pakketten of abonnementen.

Laagdrempelig

Middels korte lijnen en duidelijke communicatie zijn de oud-leerlingen in staat snel te schakelen en iedereen te helpen. De leerlingen weten hen gemakkelijk te vinden en durven hen waarschijnlijk eerder te benaderen dan een externe partij.

Profijt voor alle betrokkenen

De leerling krijgt persoonlijke begeleiding op maat voor een minimaal tarief. De school kan een helder bijlesplan aanbieden zonder hoge kosten of veel extra werk en breidt haar alumni-netwerk uit. De student ontwikkelt zich op onderwijskundig gebied.

Onderwijs met Persoonlijk Assistent

Sinds twee jaar biedt TopTutors op haar partnerscholen zelf ook (groeps)ondersteuning aan: Onderwijs met Persoonlijk Assistent (OPA). Vanuit het netwerk van tutoren bieden wij op desbetreffende partnerscholen vormen van onderwijsondersteunende activiteiten aan. Deze hebben een structureel of juist projectmatig karakter. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Lente- of zomerscholen
 • (examen)surveillance
 • Ondersteuning op leerpleinen
 • Huiswerkbegeleiding
 • Bijspijkerklassen
 • Vakinhoudelijke inloopuren
 • Vanwege de coronacrisis momenteel ook actueel: het toezichthouden op klassen waarvan de docent de les digitaal geeft

In veel gevallen zijn vakdocenten qua kosten en qua tijd waardevoller in te zetten. Ondersteuning door een OPA-student kan in dat geval uitkomst bieden. In overleg met de school kunnen deze OPA-studenten zeer flexibel ingezet worden. De school betaalt alleen de uren die daadwerkelijk worden afgenomen op basis van één vast en betaalbaar tarief van 29,50 euro per klokuur. Doordat de OPA-studenten veelal oud-leerlingen zijn, zijn zij bekend met de docenten, de leeromgeving en de cultuur van de school.

Nieuwsgierig, of liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek bij u op school of via Microsoft Teams.

Waarom starten met TopTutors?

 • Bijlesvraag beantwoorden

 • Geen extra werk, wel invloed

 • Strak georganiseerd netwerk

 • Begeleiding door ervaringsdeskundige

 • Facturatie en administratie door TopTutors: oud-leerlingen zijn bezig met dat wat telt

 • Begeleiding zichtbaar voor de school

 • Korte lijnen: samen met uw oud-leerlingen

 • Alumni netwerk rondom school

 • Verbeteren van resultaten

 • Ruime ervaring: 85 partnerscholen en ruim 5500 leerlingen geholpen

Starten op uw school?

1. Eerste contact

Wanneer u en uw collega’s interesse of vragen hebben, kunt u met ons contact opnemen via de contactgegevens onderaan deze pagina . Wanneer u het bel-/mail-mij-terug formulier invult zullen wij met u contact opnemen.

2. Kennismaking met school

Wij komen bij u op school langs om het initiatief aan u en uw collega’s toe te lichten. In dit gesprek leggen wij uit wat wij willen bereiken en hoe wij dit doen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

3. Akkoord school

Wanneer een school zich aansluit bij het initiatief begint de Stichting met het opstarten van de nieuwe afdeling. Deelname aan het initiatief is gratis.

4. Zoeken managing tutor en activeren van alumni-netwerk

Stichting TopTutors benadert als eerste de oud-leerlingen die zich hebben aangesloten bij het Socrates International Honours Society netwerk. Alle oud-leerlingen mogen zich voor het netwerk inschrijven bij de Stichting.

Uit de ingeschreven tutoren wordt een managing tutor geselecteerd. Dit vindt vaak plaats in overleg met de school.

5. Meeloopdag managing tutor

De managing tutor volgt een meeloopdag in Druten. De managing tutor leert hier de beginselen van zijn functie. De managing tutor krijgt daarnaast een begeleider toegewezen. De managing tutor en begeleider hebben wekelijks telefonisch contact over de gang van zaken. Na deze meeloopdag gaat de managing tutor aan de slag: uit zijn eigen- en het Socratesnetwerk vormt hij/zij een oud-leerlingengroep die bijles wil geven.

6. Tweede afspraak: concrete wensen van de school vastleggen

Na de meeloopdag komen de managing tutor en de begeleider samen bij u op school. In dit tweede gesprek worden concrete afspraken gemaakt. In dit gesprek wordt bepaald hoe de oud-leerlingen zich zichtbaar kunnen maken voor leerlingen en ouders, of bijles binnen school mogelijk is, wat de rol van de school in het geheel is etc.

7. Startschot op school

Wanneer er genoeg tutoren zijn, kan de school de start van het initiatief kenbaar maken. Op dat moment start het initiatief op de school.

8. Evaluaties door het jaar heen en aan het einde van het jaar

Gedurende het schooljaar onderhoudt de managing tutor het contact met de school. Aan het einde van het schooljaar vindt er een evaluatie plaats. In dit gesprek wordt het afgelopen schooljaar geëvalueerd en worden er nieuwe afspraken voor komend schooljaar gemaakt tussen de school en oud-leerlingengroep.

TopTutors brengt de besten van onze eigen oud-leerlingen in contact met huidige leerlingen. Doordat deze oud-leerlingen ons onderwijs, onze docenten en onze school perfect kennen, gaat er geen tijd verloren aan onduidelijkheden, maar kunnen de bijlessen zich meteen richten op de kern: het beter beheersen van de lesstof. Ervaringen van andere scholen met TopTutors maken dat wij vertrouwen hebben in deze opzet.

Joris BrauneDocent Varendonck College

De inzet van oud-leerlingen als TopTutor heeft voor ons een belangrijke meerwaarde. Zij kennen de school, de boeken en de docenten en dat vergemakkelijkt het contact met de leerlingen. Wij zijn nog niet lang bezig met TopTutors maar onze eerste ervaringen zijn uiterst positief. Het is ook leuk oud-leerlingen in een andere rol weer op school te mogen begroeten.

Marco BakkerAfdelingsleider HAVO Oranje Nassau College

TopTutors brengt onze eigen oud-leerlingen in contact met onze huidige leerlingen middels het geven van bijlessen. Deze oud-leerlingen studeren nu aan de universiteit of HBO en zijn geselecteerd op hun vaardigheden en op hun examencijfers. Deze oud-leerlingen kennen ons onderwijs en onze docenten als hun broekzak. Ervaringen van andere scholen met TopTutors maken dat wij vertrouwen hebben in deze opzet.

Marc JanssenDirecteur Northgo College
Ivar Houterman

Ivar Houterman

Landelijk Coördinator

Mail: info@toptutors.nl

Heeft uw school interesse in TopTutors of wilt u dat wij vrijblijvend langskomen op uw school? Neem dan contact op via bovenstaand mailadres of bel 085- 4873465. Daarnaast is het ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bel of mail mij terug

  Een selectie van onze partnerscholen